Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Prípad kravky Yvonne bol inšpirujúci, v Nemecku vandruje mladé stádo

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Utečenci zmizli bez stopy, dobytok nevedia nájsť ani policajti. Mladé stádo sa dalo na útek 20. mája pri Schluchsee v Čiernom lese v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko.

Schluchsee 1. júna (TASR) - Takmer pred dvoma týždňami zatúžilo na juhu Nemecka po slobode 23 mladých kráv a býkov. Ich útek pripomína prípad známej tuláčky, kravky Yvonne.

Utečenci zmizli bez stopy, dobytok nevedia nájsť ani policajti. Mladé stádo sa dalo na útek 20. mája pri Schluchsee v Čiernom lese v spolkovej krajine Bádensko-Württembersko. Tridsať zvierat ušlo z ohrady, keď ich vystrašil pes.



Doteraz sa podarilo nájsť iba sedem kusov zatúlaného dobytka. Vlani získala mediálnu slávu krava Yvonne, ktorá žila vo voľnej prírode viac ako tri mesiace a pátrali po nej aj s helikoptérou a termokamerou. Nakoniec sa vrátila sama.

Bavorská skupina Gnadenkapelle o nej nakrútila klip k piesni "Yvonne, du wuide Kua" a rozhlasová stanica Radio Charivari Rosenheim sfilmovala pieseň o Yvonne z repertoáru dvojice SinGOLD Melodies.