Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Streľba na pláži v mexickom Los Cabos: Traja mŕtvi

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Dve osoby - muž a žena - boli so zraneniami prevezené do nemocnice. Polícia oblasť uzavrela a pláž evakuovala.

Mexiko 7. augusta (TASR) - Traja ľudia zahynuli a ďalšie dve osoby utrpeli zranenia pri streľbe, ku ktorej došlo v nedeľu na pláži v turistami vyhľadávanej oblasti Los Cabos v mexickom štáte Baja California Sur. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Podľa miestnej prokuratúry sa incident odohral v nedeľu popoludní pred vstupom na pláž Palmilla neďaleko mesta San José del Cabo. Skupina ozbrojencov tam spustila paľbu, pravdepodobne z automatických zbraní, na ľudí oddychujúcich pod palmou. Traja muži utrpeli zranenia, ktorým na mieste podľahli, a dve osoby - muž a žena - boli so zraneniami prevezené do nemocnice. Polícia oblasť uzavrela a pláž evakuovala, napísala na svojej webovej stránke BBC.




Baja California zažíva tento rok nárast násilia, ku ktorému však väčšinou dochádza mimo letovísk a turistami navštevovaných lokalít. Podľa analytikov väčšinu prípadov násilných trestných činov možno pripísať vybavovaniu si účtov medzi viacerými frakciami drogového kartelu Sinaloa, ako aj bojom s konkurenčným kartelom Jalisco Nueva Generación.