Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Zahraničie

POŽIAR V NEMOCNICI: Zranili sa štyria ľudia, podozrivého zadržali

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Vážne zranenia utrpeli traja pacienti a zdravotná sestra, medzi nimi je aj pacient, ktorý uviazol vo výťahu a jeho život je ohrozený.

Berlín 3. apríla (TASR) - Požiar v nemocnici v nemeckej metropole Berlín, pri ktorom v noci na pondelok utrpeli vážne zranenia štyria ľudia, vznikol úmyselne. Založil ho muž, ktorý chcel byť v nej hospitalizovaný, vyplýva z prvých výsledkov vyšetrovania. TASR o tom informuje na základe správy agentúry DPA.

Polícia zadržala 48-ročného muža, ktorého podozrieva z podpaľačstva. Krátko po polnoci mal najprv zapáliť dve prázdne lôžka na druhom podlaží nemocnice Klinikum Am Urban v berlínskej štvrti Kreuzberg.

Podpálené lôžka sa nachádzali na chodbe pri výťahoch. Dym sa tak dostal do výťahových šácht, v dôsledku čoho sa jedna žena vo výťahu priotrávila dymom. Hospitalizovali ju na jednotke intenzívnej starostlivosti v inom zdravotníckom zariadení. Dymu sa nadýchali aj tri ďalšie osoby.

Krátko nato sa mal muž pokúsiť podpáliť aj smetnú nádobu vo vstupnej hale nemocnice, v tom mu však už zabránili privolaní hasiči.

Agentúra DPA pripomína, že v niektorých nemocniciach v Nemecku platia prísne protipožiarne opatrenia, ktoré zakazujú ponechávanie prázdnych lôžok na chodbách. Bezprostredne nebolo známe, či sa to vzťahovalo aj na nemocnicu v štvrti Kreuzberg.