Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Pri dvoch útokoch Talibanu zahynulo šesť policajtov

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Guvernér provincie Zábul uviedol, že k útoku došlo v okrese Šáhdžoj, keď militanti z Talibanu prepadli kontrolné stanovište polície, pričom piatich policajtov usmrtili a ďalších dvoch zranili.

Kábul 21. septembra (TASR/TERAZ.sk) - Životy piatich afganských policajtov si vyžiadal útok militantov údajne z hnutia Taliban, ku ktorému došlo v noci nadnes v provincii Zábul na juhu Afganistanu. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie provinčného guvernéra.

Guvernér provincie Zábul - Bismilláh Afghánmál - uviedol, že k útoku došlo v okrese Šáhdžoj, keď militanti z Talibanu prepadli kontrolné stanovište polície, pričom piatich policajtov usmrtili a ďalších dvoch zranili.

Ďalším piatim policajtom sa podľa guvernéra podarilo uniknúť. Privolané posily kontrolné stanovište znovu ovládli a militantov donútili na ústup, avšak tým sa medzičasom podarilo vylúpiť zbrojný sklad.

Pri ďalšom útoku, ku ktorému došlo v susednej provincii Ghazní, si výbuch bomby umiestnenej pri ceste vyžiadal život okresného policajného náčelníka. Ďalší policajt utrpel pri incidente zranenia.

Náčelník polície v provincii Ghazní Muhammad Zamán obvinil z uloženia bomby Taliban, avšak k zodpovednosti ani za jeden z týchto útokov sa doposiaľ nikto neprihlásil.