Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Pri brehoch Indonézie zaznamenali zemetrasenie s magnitúdou 6,4

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Indonézia sa stále spamätáva z erupcie sopky Anak Krakatau, ktorá vyvolala 22. decembra prívalovú vlnu cunami a tá zasiahla provincie Banten na západe Jávy a Lampung na juhu Sumatry.

Jakarta 22. januára (TASR) - Silné zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zaznamenali v utorok pri indonézskom ostrove Sumba. Úrady však nevydali varovanie pred vlnami cunami a neobjavili sa ani správy o zranených či materiálnych škodách.

Zemetrasenie nasledovalo po sérii slabších otrasov v tej istej oblasti, ku ktorým došlo už skôr v priebehu dňa. Najnovšie otrasy zaznamenali približne 85 kilometrov južne od mesta Kahale, uviedla agentúra AFP s odvolaním sa na americkú geologickú službu USGS.

Indonézia sa stále spamätáva z erupcie sopky Anak Krakatau, ktorá vyvolala 22. decembra prívalovú vlnu cunami a tá zasiahla provincie Banten na západe Jávy a Lampung na juhu Sumatry. O život prišlo viac ako 400 ľudí.

Indonéziu často sužujú zemetrasenia vzhľadom na to, že sa nachádza na tzv. Ohnivom kruhu, kde sa odohráva až 90 percent všetkých zemetrasení na svete.