Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Poschodový autobus narazil v južnom Londýne do obchodu

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

K nehode došlo v oblasti Lavender Hill neďaleko rušnej železničnej stanice Clapham Junction. Desať zranených ošetrili zdravotníci priamo na mieste; vodiča a ďalšie dve osoby previezli do nemocnice.

Londýn 10. augusta (TASR) - Desať ľudí utrpelo dnes ráno zranenia pri havárii poschodového autobusu, ktorý narazil do priečelia obchodu na rušnej ulici v južnom Londýne. V havarovanom vozidle uviazli dvaja ľudia, informovala televízia Sky News.

Vodič autobusu po havárii pasažierovi povedal, že pred nárazom nakrátko stratil vedomie. Informovala o tom tlačová agentúra Press Association (PA).

K nehode došlo v oblasti Lavender Hill neďaleko rušnej železničnej stanice Clapham Junction. Desať zranených ošetrili zdravotníci priamo na mieste; vodiča a ďalšie dve osoby previezli do nemocnice. Všetci utrpeli len zranenia ľahšieho charakteru a nie sú v ohrození života.

Dve ženy, ktoré uviazli na hornom poschodí autobusu linky 77, museli z vozidla vyslobodzovať hasiči pomocou rebríka. Podľa svedkov sa v čase nehody nachádzalo vo vozidle vyše desať ľudí.

Príčinu havárie objasní až ďalšie vyšetrovanie.