Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Výtržníci v Lisabone hádzali zápalné fľaše na autá a kamene na políciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Výtržnosti v hlavnom meste Portugalska vypukli v noci na utorok počas demonštrácie proti policajnej brutalite a pokračovali aj po jej skončení.

Lisabon 22. januára (TASR) - Pri násilnostiach v hlavnom meste Portugalska a jeho okolí bola poškodená budova policajnej stanice a niekoľko áut.

Výtržnosti v Lisabone vypukli v noci na utorok počas demonštrácie proti policajnej brutalite a pokračovali aj po jej skončení. Na predmestiach metropoly došlo k niekoľkých útokom zápalnými fľašami. S odvolaním sa na miestnych predstaviteľov o tom informovala agentúra AFP.

Výtržníci vyvolali roztržku s políciou ku koncu demonštrácie proti rasizmu a policajnému násiliu, ktorá sa konala v pondelok večer v centre Lisabonu. Skupina aktivistov hádzala na príslušníkov bezpečnostných zložiek kamene, tí odpovedali gumenými projektilmi. Niekoľko policajtov utrpelo po zásahu kameňom ľahké zranenia. Úrady zadržali štyroch ľudí.

Okrem násilností počas protestu v Lisabone riešili portugalskí policajti v noci aj útoky zápalnými fľašami v mestách Setúbal, Odivelas a Loures. Neznámi páchatelia poškodili policajnú stanicu a zničili desiatku vozidiel.