Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Zahraničie

Pomocník atentátnika zo Štrasburgu dostal 30 rokov

Na snímke policajt hliadkuje na ulici 12. decembra 2018 v Štrasburgu po utorňajšom útoku na vianočných trhoch. Foto: TASR/AP

Dvoch ďalších obžalovaných, ktorí taktiež pomáhali pri zaobstaraní zbraní, avšak bez toho, aby vedeli o plánoch na útok, odsúdil súd na väzenské tresty od štyroch do piatich rokov.

Paríž 4. apríla (TASR) - Na 30 rokov väzenia odsúdil vo štvrtok súd vo francúzskej metropole Paríž pomocníka atentátnika, ktorý v roku 2018 spáchal teroristický útok na vianočný trh v Štrasburgu. TASR o tom informuje podľa správy agentúry DPA.

Podľa súdu pomáhal atentátnikovi v uskutočnení jeho teroristických plánov 42-ročný hlavný obžalovaný Audrey Mondjehi tým, že mu zaobstaral zbrane.

Pri útoku na vianočný trh prišlo o život päť ľudí a 11 ďalších utrpelo zranenia, pripomína DPA. Jeho páchateľom bol radikálny islamista Chérif Chekatt, ktorého po 48-hodinovom pátraní na úteku zastrelila polícia. K zodpovednosti za útok sa neskôr prihlásila džihádistická organizácia Islamský štát (IS).

Dvoch ďalších obžalovaných, ktorí taktiež pomáhali pri zaobstaraní zbraní, avšak bez toho, aby vedeli o plánoch na útok, odsúdil súd na väzenské tresty od štyroch do piatich rokov. Štvrtého obžalovaného súd oslobodil. Proti verdiktom sa možno odvolať.