Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Zahraničie

Polícia zatkla muža, ktorý zrejme rozbil Trumpovu hviezdu

Na snímke poškodená hviezda s menom prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na Hollywoodskom chodníku slávy v Los Angeles 26. októbra 2016. Foto: TASR/AP

Trump dostal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 za účinkovanie v známej reality šou The Apprentice. Tento rok sa stala terčom už niekoľkých útokov.


Los Angeles 27. októbra (TASR) - Losangeleská polícia zatkla dnes muža, ktorý pravdepodobne kladivom a krompáčom poškodil v noci na stredu hviezdu s menom republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa na Hollywoodskom chodníku slávy. Informovala o tom agentúra AP.

Jamieho Otisa zadržali dnes ráno pre podozrenie z trestného činu vandalizmu. Otisovo počínanie zachytil na video tím hollywoodskeho spravodajského servera Deadline.com. Zachytáva, ako sa muž oblečený v reflexnej veste a pracovnej prilbe najskôr pokúsil hviezdu odstrániť. Keď sa mu to nepodarilo, aspoň ju zničil, pričom z nej krompáčom dôkladne vysekal Trumpovo meno.

Celý incident trval zhruba päť minút a Otis následne ušiel z miesta činu, kde zanechal len svoje náradie. Novinárom sa však ešte predtým stihol predstaviť. Povedal tiež, že pôvodne mal v úmysle hviezdu odstrániť a vydražiť. Výťažok z aukcie chcel venovať 11 ženám, ktoré Trumpa obvinili zo sexuálneho obťažovania.

Trump dostal hviezdu na Hollywoodskom chodníku slávy v roku 2007 za účinkovanie v známej reality šou The Apprentice. Tento rok sa hviezda stala terčom už niekoľkých útokov; najvážnejším bol však práve ten najnovší.

Hollywoodska obchodná komora, ktorá sa stará o udržiavanie turistami vyhľadávaného chodníka slávy, odhadla, že oprava Trumpovej hviezdy bude trvať niekoľko dní.