Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Po ostreľovaní Sumskej oblasti hlásia jednu obeť a štyroch zranených

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Sumská oblasť a susediaca Charkovská oblasť boli v uplynulých týždňoch vystavené čoraz častejšiemu leteckému bombardovaniu.

Kyjev 7. mája (TASR) - Jednu obeť a štyroch zranených si vyžiadal ruský delostrelecký útok v ukrajinskej Sumskej oblasti, oznámila v utorok oblastná polícia. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

V dôsledku útoku došlo k poškodeniu viacerých budov, rodinných aj obytných domov a viacerých vozidiel či kľúčovej energetickej infraštruktúry. Podľa ukrajinských médií sa zničila aj hospodárska budova patriaca jednej spoločnosti a vznietila nádrž s palivom a mazivami.

Sumská oblasť a susediaca Charkovská oblasť boli v uplynulých týždňoch vystavené čoraz častejšiemu leteckému bombardovaniu.

Podľa ukrajinskej polície vypálili ruské sily za posledných 24 hodín na Sumskú oblasť až 224-krát. Polícia zverejnila zábery, na ktorých vidno zvyšky munície a kráter vedľa poškodenej tehlovej budovy.

Rusko na pohraničnú Sumskú oblasť útočilo aj v pondelok, v dôsledku čoho sa vyše 400.000 odberateľov energie ocitlo bez prúdu. Ukrajinskí vojenskí predstavitelia špekulujú, že Moskva sa môže pokúsiť dobyť túto oblasť počas letnej ofenzívy.