Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Pátranie v obhorenej londýnskej budove pokračuje

Dym stúpa z horiacej 27-poschodovej výškovej obytnej budovy Grenfell Tower vo štvrti Kensington v západnej časti britskej metropoly Londýn 14. júna 2017. Foto: TASR/AP

Vláda premiérky Theresy Mayovej prisľúbila dôkladné a úplné vyšetrenie požiaru budovy Grenfell Tower v londýnskej časti Kensington a Chelsea.

Londýn 17. júna (TASR) - Londýnski hasiči dnes pokračovali v pochmúrnom pátraní vo výškovej obytnej budove Grenfell Tower po stredajšom ničivom požiari, v ktorom zahynulo najmenej 30 ľudí. Zároveň stále silnie hnev verejnosti nad touto katastrofou.

Mnohí si kladú otázky, ako sa mohol požiar šíriť tak rýchlo, až celá 24-poschodová budova horela ako fakľa a zostala z nej len kostra. Britská tlačová agentúra Press Association (PA) uviedla, že nezvestných je stále približne 70 ľudí.

Britská kráľovná Alžbeta II. dnes pri príležitosti oficiálnych osláv svojich 91. narodenín vyhlásila, že Británia je stále "pevná, aj tvárou v tvár nepriazni", keď zažila strašný požiar a nedávne teroristické útoky v Londýne a Manchestri.

Panovníčka uviedla, že je "ťažké vyhnúť sa chmúrnej nálade" v deň, ktorý inak býva dňom osláv.

Vláda premiérky Theresy Mayovej prisľúbila dôkladné a úplné vyšetrenie požiaru budovy Grenfell Tower v londýnskej časti Kensington a Chelsea.

Pri radnici v tejto mestskej časti vypukli v piatok potýčky, keď sa demonštranti za skandovania hesla "Chceme spravodlivosť!" nahrnuli do vchodu radnice.