Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Originálna výstava MÚMIE SVETA aj v Budapešti

Foto: JVS Group

Po európskej premiére v Prahe otvoria originálnu výstavu MÚMIE SVETA aj v Budapešti.

Bratislava 23. júla (OTS) - Výstava, ktorá prináša fascinujúce posolstvo o dávnych kultúrach a civilizáciách.

16. augusta sa otvoria brány veľkolepej výstavy MÚMIE SVETA v časovo dostupnej a obľúbenej Budapešti. Návštevníci budú mať možnosť vidieť stovky exponátov pochádzajúcich zo zbierok múzeí a univerzít z celého sveta.

V uplynulých dňoch sa pri príležitosti blížiacej sa výstavy uskutočnila tlačová konferencia, kde sa za prítomnosti zástupcov spoločnosti JVS GROUP, ktorá výstavu organizuje predstavili aj antropologička Ildikó Pap a odborníčka na múmie Ildikó Szikossy z Maďarského prírodovedného múzea. Na akcii bola predstavená a odkrytá múmia, objavená na území Maďarska, ktorú budú mať možnosť vidieť aj návštevníci výstavy v maďarskej metropole.

Výstava MÚMIE SVETA poputuje do blízkej Budapešti z Českej republiky, kde sa predstavila v Európe po prvýkrát a bude k dispozícii niekoľko mesiacov. Návštevníci budú môcť vidieť desať tematicky rozdelených galérií. Objavia napríklad zákonitosti prírodnej mumifikácie, zažijú atmosféru starovekého Egypta, pohrebné rituály, či mýtické príbehy. Odhalia kulty lovcov lebiek, prejdú sa aj Údolím kráľov a zoznámia
sa s históriou mumifikácie na území Maďarska.
Foto: JVS Group

Najzaujímavejšie exponáty
Medzi stovkami exponátov možno odporučiť niekoľko najzaujímavejších. Napríklad Múmie z Vácu, mladá rodina z maďarského mesta Vác, ktorá zomrela na tuberkulózu. Objavení boli v jaskyni v blízkosti mesta Vác. Na výstave zároveň čaká aj veľké množstvo iných zaujímavých exponátov.

Výstava svetových parametrov
Usporiadatelia výstavy sľubujú návštevníkom maximálny komfort. Okrem vystavených exponátov dostane každý návštevník zvukové zariadenie "Audio-guide", vďaka ktorému si ku každému exponátu vypočuje doplňujúci výklad. Výstava bude pomyselnou cestou do minulosti, pri ktorej návštevník odhalí príbehy ľudí z mnohých kútov sveta a civilizácií. Okrem širokej verejnosti je výstava vhodná aj pre rodiny s deťmi a školské skupiny, ktoré majú špeciálne znížené vstupné.

Výstava bude otvorená od 16. augusta v Komplex Event Budapešť a pozvaní sú aj všetci turisti zo Slovenska, nakoľko Budapešť patrí medzi časovo dostupné a obľúbené destinácie.
Viac informácií na www.jvsgroup.hu
Foto: JVS Group