Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Zahraničie

Obeťou teroristických útokov hnutia Hamas v Izraeli je aj český občan

Izraelskí vojaci smerujú na vojenskom aute k horiacemu miestu po raketovom útoku z pásma Gazy na juhu Izraela, neďaleko mesta Aškelon 7. októbra 2023. Foto: TASR/AP

Jeho smrť je podľa českej diplomacie ďalšou z pripomienok, prečo je potrebné bojovať proti terorizmu.

Praha 18. októbra (TASR) - Medzi obeťami teroristického útoku hnutia Hamas je aj český občan. V stredu to potvrdilo české ministerstvo zahraničných vecí, informuje spravodajkyňa TASR v Prahe.

"Môžeme potvrdiť, že medzi obeťami teroristického útoku Hamasu bol aj 22-ročný Čecho-Izraelčan, ktorý bol v Izraeli na návšteve priateľky," povedal serveru Novinky.cz hovorca českej diplomacie Daniel Drake.

"Oran Elfasi sa zasadzoval o mier, chcel tráviť čas so svojou priateľkou a určite nechcel, aby v Izraeli alebo v Gaze zomierali civilisti," napísalo ministerstvo na sociálnej sieti X. Jeho smrť je podľa českej diplomacie ďalšou z pripomienok, prečo je potrebné bojovať proti terorizmu.

Podľa serveru Novinky.cz zahynul v kibuci Nirim počas útoku teroristov 7. októbra. Po sérii útokov na Izrael zahynulo asi 1300 ľudí a asi 200 osôb bolo odvlečených ako rukojemníci do pásma Gazy ovládaného Hamasom. Odvtedy Izrael začal bombardovať pásmo Gazy, kde podľa tamojších zdravotníckych úradov zahynulo najmenej 3000 ľudí.

(spravodajkyňa TASR Barbora Vizváryová)