Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 13. máj 2024Meniny má Servác
< sekcia Zahraničie

Obete i zranení z havárie malého lietadla v Nemecku sú zo Švajčiarska

Havarované švajčiarske dvojmotorové športové lietadlo. Foto: TASR/AP

Lietadlo typu DA-42, ktoré smerovalo do Bazileja, sa krátko po štarte z letiska v Parchime zrútilo na pole pri ceste medzi Parchimom a Sparnitzom.

Parchim/Schwerin 29. mája (TASR) - Experti zo spolkového úradu pre skúmanie leteckých nehôd so sídlom v Braunschweigu, ktorí skúmajú vrak havarovaného švajčiarskeho športového lietadla pri Parchime, ešte nepoznajú príčinu pondelňajšej tragickej nehody.

Lietadlo typu DA-42, ktoré smerovalo do Bazileja, sa krátko po štarte z letiska v Parchime zrútilo na pole pri ceste medzi Parchimom a Sparnitzom. Krajinská polícia v Meklenbursku-Predpomoransku dnes potvrdila, že pri nehode prišli o život dvaja švajčiarski občania - 58-ročný pilot stroja a o štyri roky mladšia cestujúca.

Ďalší dvaja Švajčiari, 58-ročný muž a 60-ročná žena, prežili haváriu s ťažkými zraneniami. Oboch previezli vrtuľníky záchrannej služby do nemocníc.

Ako v pondelok informovala nemecká polícia, riadiaca veža v Parchime dostala z paluby stroja krátko pred haváriou správu o technických problémoch. Počasie v oblasti bolo v tom čase ideálne.