Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 10. máj 2024Meniny má Viktória
< sekcia Zahraničie

Niekoľko Palestínčanov zahynulo pri útoku Izraela v Predjordánsku

Ľudia sa účastnia na pohrebe piatich Palestínčanov v utečeneckom tábore Balata na okupovanom západnom brehu Jordánu v sobotu 18. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Palestínska tlačová agentúra WAFA zároveň informovala, že ďalší Palestínčan zahynul pri útoku izraelskej armády v meste Tubas na severe Predjordánska.

Jeruzalem/Ramalláh 18. novembra (TASR) - Počas útoku izraelskej armády na utečenecký tábor Balata na okupovanom západnom brehu Jordánu zahynulo niekoľko Palestínčanov, informovala v sobotu izraelská armáda aj palestínske médiá. TASR správu prevzala od agentúry DPA.

Izraelská armáda uviedla, že zabila "niekoľko teroristov" pri útoku na ich úkryt v tábore, ktorý leží juhovýchodne od mesta Nábulus. Podľa palestínskeho zdroja prišlo o život päť mužov a dvaja ďalší utrpeli zranenia.

Podľa izraelskej armády plánovali títo muži zaútočiť na vojenské ciele aj izraelských civilistov. Jeden z nich sa mal zapojiť aj do prechádzajúcich útokov.

Palestínska tlačová agentúra WAFA zároveň informovala, že ďalší Palestínčan zahynul pri útoku izraelskej armády v meste Tubas na severe Predjordánska.

Približne 200 Palestínčanov prišlo o život na Západnom brehu rieky Jordán od útoku palestínskeho militantného hnutia Hamas na Izrael 7. októbra. Militanti z tohto hnutia vtedy zabili približne 1200 ľudí, prevažne civilistov, a ďalších vyše 240 odvliekli ako rukojemníkov do Pásma Gazy.