Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

NEZVYČAJNÉ BANÁNY: Nemci objavili v debnách s ovocím 190 kíl kokaínu

Ilustračné foto. Foto: Teraz.sk - Hana Štefánková

Vyšetrovanie ukázalo, že tovar, ktorý bol rozložený vo viacerých kontajneroch, pochádzal z Kolumbie. Do Hildesheimu sa dostal cez prístav v Hamburgu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Hanover 10. mája (TASR) - Polícia objavila v západonemeckom meste Hildesheim približne 190 kíl kokaínu. Bol ukrytý v debnách s banánmi a dovezený obchodníkovi s ovocím. TASR informuje podľa agentúry DPA, ktorá sa odvoláva na policajné zdroje.

Krajinský úrad kriminálnej polície (LKA) v Dolnom Sasku odhaduje hodnotu drog na voľnom trhu na šesť miliónov eur. Polícia uviedla, že drogy skonfiškovala v polovici apríla počas cieleného zásahu na medzinárodný obchod s drogami.

Zamestnanci pracujúci pre obchodníka s ovocím v Hildesheime si údajne všimli pri inšpekcii debien s banánmi nezvyčajné balíky. Ovocie malo byť následne rozoslané do obchodov po celom Nemecku. Policajtom a colníkom potom trvalo tri dni, kým prehľadali niekoľko tisíc debien s banánmi, v ktorých našli 185 balíkov kokaínu.

Vyšetrovanie ukázalo, že tovar, ktorý bol rozložený vo viacerých kontajneroch, pochádzal z Kolumbie. Do Hildesheimu sa dostal cez prístav v Hamburgu.

Týždeň po tomto zásahu našli policajti kokaín v niekoľkých ďalších pobočkách toho istého obchodníka v Berlíne a priľahlých oblastiach. Aj v tomto prípade boli debny s banánmi dovezené maloobchodníkovi a neskôr rozdistribuované do obchodov vo východnom Nemecku.

Polícia prípad stále vyšetruje a pracuje na jeho prepojení s organizovaným pašovaním drog.