Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

PRIZNAL SA SÁM: TOTO je páchateľ, ktorý vyhodil v Berlíne z okna drevo

Miesto tragédie zaplnili sviečky, odkazy a plyšové hračky. Foto: TASR/AP

Zasiahnuté dieťa, ktoré sa v inkriminovanom čase bicyklovalo na priestranstve pred objektom, utrpelo ťažké zranenia, ktorým podľahlo na mieste tragédie.

Berlín 15. októbra (TASR) - Polícia a prokuratúra v Berlíne v utorok informovali, že kus dreva vyhodený z výškovej budovy v nemeckej metropole, ktorý v nedeľu smrteľne zranil osemročného chlapca čečenského pôvodu, vyhodil o dva roky starší chlapec zo susedstva.

Školák sa k činu medzičasom priznal.

Informoval o tom internetový server rbb24.de.

Poleno, kus brezového dreva s priemerom 35 centimetrov a dĺžkou 50 centimetrov, padalo do hĺbky z okna 15-poschodovej výškovej budovy, avšak okamžite nebolo možné identifikovať, kto ho hodil, pretože okná sú v objekte na medziposchodiach.

Zasiahnuté dieťa, ktoré sa v inkriminovanom čase bicyklovalo na priestranstve pred objektom, utrpelo ťažké zranenia, ktorým podľahlo na mieste tragédie. Ďalšie dieťa, ktoré sa tam nachádzalo, vyviazlo so zranením ruky.

Na mieste nešťastia sa hromadia kvety, sviečky a plyšové hračky. Tragédia rezonovala nielen v Berlíne, ale v celej spolkovej republike.

Kriminálna polícia v pondelok uviedla, že nepredpokladá náhodu, ale zámerný trestný čin.

Na stopu desaťročného chlapca priviedli vyšetrovateľov napokon zábery bezpečnostných kamier.

V Nemecku majú trestnú zodpovednosť v zmysle platnej legislatívy iba osoby, ktoré dosiahli už vek 14 rokov, páchateľa v tomto prípade tak nemožno trestne stíhať.