Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Nemecká polícia uskutočnila nočnú raziu v meste Marl a jeho okolí

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Pri operácii v meste Marl a jeho okolí bolo preverených celkove 85 osôb.

Marl/Berlín 20. októbra (TASR) - Nemecké bezpečnostné zložky uskutočnili v noci na sobotu za účasti kolegov z finančnej a colnej stráže veľkú raziu zameranú proti zločineckým klanom v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko, počas ktorej sa sústredili na shisha bary, čajovne a stávkové kancelárie.

Informovali o tom Západonemecký rozhlas (WDR), ako aj internetové vydanie denníka Bild.

Pri operácii v meste Marl a jeho okolí, ktorej priebeh sledoval aj krajinský minister vnútra Herbert Reul, a ktorá mala jestvujúcim zločineckým zoskupeniam potvrdiť, že sa pred policajnými zložkami nemôžu cítiť nikde bezpečne, bolo preverených celkove 85 osôb.

Policajti zhabali viac ako 40 kg nezdaneného tabku do vodných fajok, zapečatili osem hracích automatov a predviedli pre prechovávanie drog jedného muža. Navyše podali vyše 100 trestných oznámení pre dôvodné podozrenie z trestných činov krátenia daní, prechovávania narkotík a porušenia legislatívy o ochrane mládeže. Ďalšie zistené delikty sa týkali porušenia legislatívy o hazardných hrách, zákona o ochrane nefajčiarov a tabakovej legislatívy.

Pre porušenie platných predpisov jeden z kontrolovaných podnikov polícia uzavrela.