Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Zahraničie

Najmenej 8 mŕtvych po výbuchu kachlí a požiari na kartárskom turnaji

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Svedkovia uviedli, že medzi približne 60 prítomnými osobami, ktoré sa zúčastňovali na kartárskom turnaji, vypukla panika. Ľudia sa tlačili k východom, zatiaľ čo priestory zapĺňal hustý dym.

Lisabon 14. januára (TASR) - Najmenej osem ľudí zahynulo a desiatky ďalších utrpeli zranenia pri výbuchu vykurovacieho telesa a následnom požiari, ku ktorým došlo v sobotu neskoro večer v budove miestneho spoločenstva v meste Tondela na severe Portugalska. Agentúra AP o tom informovala v noci na nedeľu s odvolaním sa na oficiálne zdroje.

Podľa vyjadrenia miestneho starostu Josého Gomesa Jesusa vybuchli v dvojposchodovej budove kachle na drevo. Svedkovia uviedli pre televízne stanice, že medzi približne 60 prítomnými osobami, ktoré sa zúčastňovali na kartárskom turnaji, vypukla panika. Ľudia sa tlačili k východom, zatiaľ čo priestory zapĺňal hustý dym.

Šéf úradu civilnej ochrany Paulo Santos uviedol pre rozhlasovú stanicu TSF, že zranených je najmenej 50 osôb. Niektoré z nich podľa AP utrpeli zranenia vážneho rozsahu. Na miesto udalosti vyslali niekoľko desiatok hasičských tímov, ako aj dva záchranárske vrtuľníky.

Mesto Tondela sa nachádza približne 220 kilometrov severovýchodne od portugalského hlavného mesta Lisabon.