Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Na železničnej stanici v Gente sa strieľalo, polícia uzavrela vchod

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Incident v Gente hlásili deň po tom, ako Belgicko znížilo úroveň varovania pred ohrozením krajiny terorizmom z druhého najvyššieho na druhý najnižší stupeň.

Brusel 24. januára (TASR) - Belgická polícia postrelila v utorok večer pri hlavnom vchode železničnej stanice v meste Gent muža ozbrojeného nožom. Muž utrpel vážne zranenia a previezli ho do nemocnice, kde momentálne bojuje o život. Agentúru AP o tom informovala hovorkyňa miestnej prokuratúry An Schoonjansová.

Bližšie podrobnosti o prípade hovorkyňa neposkytla. Prokuratúra okolnosti incidentu prešetruje. Svedkovia uviedli, že muž policajtov napadol nožom.

Hlavný vchod železničnej stanice Gent-Sint-Pieters po incidente dočasne uzavreli. Vedľajší vchod však zostal otvorený a železničná premávka nebola prerušená, informovala s odvolaním sa na belgické médiá agentúra DPA.

Incident v Gente hlásili deň po tom, ako Belgicko znížilo úroveň varovania pred ohrozením krajiny terorizmom z druhého najvyššieho na druhý najnižší stupeň. Bezprostredne však nebolo známe, či súvisel s terorizmom, poznamenala agentúra AP.