Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Na Sinaji zahynulo za päť dní 36 militantov a štyria vojaci

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Egyptskí vojaci zničili približne 400 úkrytov militantov, ako aj ich zbrojných a muničných skladov. Okrem toho v priebehu operácie zneškodnili 93 nástražných výbušných systémov.

Káhira 19. marca (TASR) - Počas bojov na egyptskom Sinajskom polostrove zahynulo v priebehu posledných piatich dní 36 islamských militantov a štyria príslušníci egyptských ozbrojených síl. Informovala o tom v pondelok agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie egyptskej armády.

Vo vyhlásení sa tiež uvádza, že jeden z padlých bol dôstojník egyptskej armády. Ďalších osem vojakov vrátane dvoch dôstojníkov utrpelo v bojoch zranenia. Egyptskí vojaci tiež zničili približne 400 úkrytov militantov, ako aj ich zbrojných a muničných skladov. Okrem toho v priebehu operácie zneškodnili 93 nástražných výbušných systémov. Do zajatia padlo 345 údajných militantov a zločincov na úteku.

Počas viac ako mesiac trvajúcej rozsiahlej operácie zameranej proti islamským militantom zahynulo na Sinaji 20 príslušníkov egyptskej armády.

Odkedy armáda zvrhla v roku 2013 islamistického prezidenta Muhammada Mursího, v Egypte zaznamenali stúpajúci počet útokov militantov - najmä na bezpečnostné zložky a kresťanskú menšinu žijúcu v tejto moslimskej krajine.