Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 11. máj 2024Meniny má Blažena
< sekcia Zahraničie

Na letisku v Hongkongu zomrel pracovník pri odťahovaní lietadla

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Anna Staníková

Podľa spoločnosti AA bola obeť zamestnancom firmy China Aircraft Services, ktorá zabezpečuje pozemnú podporu a údržbu.

Honkong 6. februára (TASR) - Na letisku v Hongkongu zomrel v utorok pracovník pri odťahovaní lietadla, oznámili miestne úrady. Obeťou je 34-ročný občan Jordánska, ktorý pravdepodobne sedel na mieste spolujazdca vo vozidle, ktoré odťahovalo lietadlo. Počas jazdy z neho vypadol a zasiahlo ho ťahané lietadlo. TASR o tom informuje podľa správy agentúry AFP.

Pracovníci záchranných zložiek našli v utorok ráno muža ležať na pojazdnej ploche letiska s viacerými vážnymi zraneniami, uviedla polícia vo vyhlásení. Muž bol vyhlásený za mŕtveho na mieste nehody.

"Domnievame sa, že zamestnanci nemali pri práci s vozidlom zapnutý bezpečnostný pás," uviedla firma The Airport Authority Hong Kong (AA), ktorá letisko prevádzkuje. Polícia uviedla, že zadržala 60-ročného vodiča vozidla podozrivého z nebezpečnej jazdy, v dôsledku ktorej prišlo k úmrtiu.

Podľa spoločnosti AA bola obeť zamestnancom firmy China Aircraft Services, ktorá zabezpečuje pozemnú podporu a údržbu. Firma bezprostredne nereagovala na žiadosti o vyjadrenie.