Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Dráma v moskovskej škole, ozbrojenec zabil policajta a učiteľa

Ozbrojení policajti hliadkujú pri škole, kde sa dráma uskutočnila. Foto: TASR/AP

Strelcom bol jeden zo starších žiakov, ktorý so zbraňou prinútil strážnika, aby ho vpustil do budovy školy v severnej časti ruskej metropoly.

Moskva 3. februára (TASR) - Dve obete si vyžiadala dnešná rukojemnícka dráma v moskovskej škole. Polícia páchateľa zneškodnila, informovala agentúra Reuters.

Počas prestrelky prišiel o život jeden učiteľ a jeden príslušník polície, kým najmenej jeden ďalší policajt utrpel zranenia, spresnila agentúra RIA Novosti.

Informácie o tom, že páchateľom bol otec jedného zo žiakov, sa nepotvrdili. Strelcom bol jeden zo starších žiakov, ktorý so zbraňou prinútil strážnika, aby ho vpustil do budovy školy v severnej časti ruskej metropoly.

Následne vtrhol do učebne, kde sa na vyučovaní nachádzali žiaci desiatej triedy, a zajal dve desiatky detí zhruba vo veku 15 rokov. Na privolaných policajtov strieľal z okna učebne.

Na miesto vyrazilo niekoľko policajných oddielov a sanitiek. Nad školou krúžil vrtuľník a na miesto incidentu prišiel aj ruský minister vnútra Vladimir Kolokoľcev.