Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Vadaiová: Ministri novej vlády budú slúžiť Orbánovi a nie krajine

Maďarský premiér Viktor Orbán, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Pre ministrov novej maďarskej vlády je prioritou Maďarsko, avšak svojou prácou sa budú snažiť posilniť aj Európu, povedal staronový premiér Viktor Orbán.

Budapešť 18. mája (TASR) - Ministri štvrtej vlády premiéra Viktora Orbána, ktorí v piatok zložili v parlamente prísahu, nebudú slúžiť krajine, ale Orbánovi. Vyhlásila to po prísahe ministrov podpredsedníčka parlamentnej frakcie opozičnej Demokratickej koalície (DK) Ágnes Vadaiová.

Podľa agentúry MTI politička povedala, že členovia frakcie DK sa z uvedeného dôvodu nezúčastnili aktu prísahy v zákonodarnom zbore. Pripomenula, že poslanci DK pri vypočúvaní a schvaľovaní ministerských kandidátov v príslušných parlamentných výboroch hlasovali proti.

Pre ministrov novej maďarskej vlády je prioritou Maďarsko, avšak svojou prácou sa budú snažiť posilniť aj Európu, povedal staronový premiér Viktor Orbán, keď predstavoval v parlamente v Budapešti ministrov svojej štvrtej vlády.

Minister riadiaci úrad vlády Gergely Gulyás v súvislosti s novým kabinetom v uplynulých dňoch zdôraznil, že maďarská vláda s desiatimi ministerstvami je najmenšou vládou v EÚ.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach