Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Medzi migrantmi na ostrove Lesbos vypukli rozsiahle zrážky

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Z dosiaľ neznámych príčin sa do seba v tábore pustili skupiny Afgancov a Sýrčanov, uviedli ostrovné internetové noviny Lesvosnews.gr.

Atény 20. decembra (TASR) - Pri rozsiahlych zrážkach medzi migrantmi v záchytnom tábore Moria na gréckom ostrove Lesbos utrpeli v utorok večer zranenia desiatky ľudí. Desiatich z nich vrátane dvoch tehotných žien a dieťaťa museli previezť do nemocnice, informovala v stredu s odvolaním sa na miestne médiá agentúra DPA.

Z dosiaľ neznámych príčin sa predošlý večer do seba v tábore "pustili" skupiny Afgancov a Sýrčanov, uviedli ostrovné internetové noviny Lesvosnews.gr.

Na rôznych miestach výtržníci podpálili aj stany. Na mieste zasahovali vo veľkom počte príslušníci hasičského zboru i polície, aby dostali situáciu pod kontrolu.

Hoci grécka vláda v decembri prepravila z ostrovov na východe Egejského mora vyše 1650 utečencov a migrantov, sú tábory najmä na ostrovoch Lesbos a Chios naďalej veľmi preplnené.

V tábore Moria, tzv. hotspote EÚ, žije podľa oficiálnych údajov okolo 5500 ľudí, aj keď tam boli vytvorené kapacity na prijatie len 2330 osôb. Väčšina z tamojších migrantov čaká už mnoho mesiacov na rozhodnutie o svojich žiadostiach o azyl. Primerane tomu je atmosféra v tábore vypätá.