Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

Médiá: Izraelský útok na dom v Libanone zabil 5 ľudí

Ilustračná snímka. Foto: TASR Jaroslav Novák

Od začiatku vojny medzi Izraelom a Hamasom v októbri bolo v Libanone podľa AFP zabitých najmenej 312 ľudí, prevažne bojovníkov Hizballáhu, a 56 civilistov.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bejrút 10. marca (TASR) - Najmenej päť ľudí zahynulo, štyria z jednej rodiny, a deväť ďalších osôb utrpelo zranenia pri sobotňajšom izraelskom útoku na dom na juhu Libanonu, informovala oficiálna libanonská tlačová agentúra NNA. TASR prevzala správu z agentúry AFP.

Iránom podporované libanonské hnutie Hizballáh a Izrael sa takmer denne ostreľujú cez hranicu a máva to tragické následky. Ostreľovanie prebieha od vypuknutia vojny medzi Izraelom a palestínskym militantným hnutím Hamas, ktoré vládne v Pásme Gazy a ktoré je spojencom Hizballáhu.

"Útok na dom v oblasti dediny Chirbat Salm zabil štvorčlennú rodinu", manželov a ich dve deti, a jedného ďalšieho človeka, spresnila NNA. Dodala, že matka bola tiež tehotná.

Útok zdemoloval tento dom a zranenia utrpelo ďalších deväť ľudí, ktorí žili v blízkom okolí, informovala ešte NNA.

Od začiatku vojny medzi Izraelom a Hamasom v októbri bolo v Libanone podľa AFP zabitých najmenej 312 ľudí, prevažne bojovníkov Hizballáhu, a 56 civilistov.

Boje sa vedú predovšetkým v pohraničných oblastiach, ale silnejú obavy z rozšírenia konfliktu do celého Libanonu.

Minulý utorok boli pri izraelskom údere na dom v južnej libanonskej pohraničnej dedine Húlá zabití libanonskí manželia a ich syn.

V Izraeli zahynulo pri cezhraničných útokoch najmenej desať vojakov a sedem civilistov.