Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Zahraničie

Matka Andreja Babiša mladšieho sa vyjadrí k jeho údajného únosu

Český premiér Andrej Babiš. Foto: TASR/AP

Babišová reagovala na nový vývoj v kauze údajného dotačného podvodu ohľadom firmy Čapí hnízdo.

Praha 18. novembra (TASR) - Matka Andreja Babiša mladšieho poslala prostredníctvom televízie Nova vyjadrenie ku kauze údajného únosu svojho syna na Krym.

"Ako matka Andreja Babiša mladšieho cítim zásadnú povinnosť vyjadriť sa ku škandalóznemu útoku na súkromie môjho syna a mňa," povedala Beata Babišová vo vyjadrení, ktoré v nedeľu uverejnila webová stránka tn.nova.cz. Celé jej vyhlásenie TV Nova odvysiela v nedeľu večer.

Babišová reagovala na nový vývoj v kauze údajného dotačného podvodu ohľadom firmy Čapí hnízdo.

Firma Agrofert, ktorej vlastníkom je Andrej Babiš starší, je obvinená z podvodu ohľadom štátnych dotácii pre Čapí hnízdo - rekreačný areál v Stredočeskom kraji. V kauze je obvinený premiér Babiš, jeho dve dospelé deti Andrej a Adriana a brat jeho manželky Martin Herodes.

Babiša mladšieho údajne využili na podpis dokumentov, ktoré firme umožnili prístup k dotáciám. Babišov syn pred časom českým novinárom povedal, že jeho otec chcel, aby zmizol v období, keď polícia kauzu vyšetrovala.

Ďalšiu kauzu okolo údajného únosu Babišovho syna z prvého manželstva na Krym anektovaný Ruskom odštartoval 12. novembra server Seznam Zprávy, ktorý zverejnil rozhovor so samotným Andrejom Babišom mladším, žijúcim v súčasnosti vo Švajčiarsku u svojej matky. Podľa jeho slov ho na Kryme zadržiaval bývalý vodič spoločnosti Agrofert Petr Protopopov, ktorého manželka-psychiatrička mala podľa dostupných informácií vypracovať správu so záverom, že Babiš mladší nie je zdravotne spôsobilý.

Premiér Babiš označil kauzu za vykonštruovanú a uviedol, že polícia už v máji podozrenie z únosu vyvrátila.