Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Zahraničie

Psychicky nevyrovnaná žena v Marseille zaútočila kyselinou na turistky

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Útok na americké turistky evyšetrujú ako teroristický čin.

Paríž 17. septembra (TASR) - Francúzske úrady zatiaľ nevyšetrujú dnešný útok kyselinou na štyri turistky zo Spojených štátov v meste Marseille ako teroristický čin. Informovala o tom agentúra AP.

Parížska prokuratúra večer oznámila, že jej protiteroristické oddelenie neprevzalo prípad útoku na hlavnej železničnej stanici v juhofrancúzskom prístavnom meste. Práve táto prokuratúra má na starosti všetky prípady súvisiace s terorizmom vo Francúzsku.

Hovorkyňa prokuratúry v Marseille predtým uviedla, že 41-ročná žena zadržaná po útoku nemala žiadne extrémistické vyhlásenia. Zdôraznil však, že terorizmus ako motív činu nemožno tak skoro v priebehu vyšetrovania úplne vylúčiť.

Útok sa odohral krátko pred poludním na železničnej stanici Saint-Charles, kde americké turistky - všetky vo veku okolo 20 rokov - prestupovali na vlak do Paríža. Páchateľka vystrekla smerom k Američankám kyselinu chlorovodíkovú, podľa miestnych médií zasiahla tváre dvoch z nich. Zranené ženy vo veku 20 a 21 rokov previezli do nemocnice rovnako ako ďalšie dve turistky, ktoré utrpeli šok.

Regionálne noviny La Provence s odvolaním sa policajné zdroje informovali, že zadržaná žena je zrejme psychicky narušená a z miesta činu sa nepokúsila utiecť. Podľa denníka mala pri sebe svoje fotografie, na ktorých bola ona sama s popáleninami.

Kyselina chlorovodíková môže v prípade vysokej koncentrácie spôsobiť závažné popáleniny. Táto žieravina je nebezpečná aj v prípade, keď zasiahne oči.