Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 20. máj 2024Meniny má Bernard
< sekcia Zahraničie

Neďaleko Washingtonu narazilo do bytového domu lietadlo

Na snímke zadná časť malého lietadla trčí po náraze z domu v americkom Herndone 31. mája 2013. Lietadlo spotrebovalo palivo a zrútilo sa do apartmánového komplexu a zranilo niekoľko ľudí, informovali úrady. Foto: TASR/AP

Pilota po havárii museli hospitalizovať s ťažkými zraneniami. Do nemocnice prijali aj obyvateľku bytu, do ktorého narazilo lietadlo. Žena však podľa lekárov nie je v ohrození života.

Herndon 31. mája (TASR) - Malé lietadlo narazilo dnes do strechy bytového domu neďaleko americkej metropoly Washington, pričom utrpeli zranenia dvaja ľudia, oznámila agentúra AP.

K nehode došlo v ranných hodinách v meste Herndon v štáte Virgínia, ležiacom asi 50 kilometrov západne od Washingtonu. Dvojmiestny stroj narazil do obývacej izby bytu na treťom poschodí, pričom len o niekoľko metrov minul plynové potrubie. Obyvatelia domu v čase kolízie ešte spali.

Posádka lietadla typu Cessna 177B počas letu robila infračervené letecké fotografie. Nad strojom stratila kontrolu v dôsledku poruchy elektroniky a výpadku motora, spôsobeného nedostatkom paliva.
Na snímke zadná časť malého lietadla trčí po náraze z domu v americkom Herndone 31. mája 2013. Lietadlo spotrebovalo palivo a zrútilo sa do apartmánového komplexu a zranilo niekoľko ľudí, informovali úrady.
Foto: TASR/AP

Pilota po havárii museli hospitalizovať s ťažkými zraneniami. Do nemocnice prijali aj obyvateľku bytu, do ktorého narazilo lietadlo. Žena však podľa lekárov nie je v ohrození života.

Pracovníci Červeného kríža poskytli pomoc deviatim dospelým a siedmim deťom, ktorým museli po nehode evakuovať z poškodeného domu. Vrak lietadla museli vyťahovať zo strechy za pomoci žeriavu.