Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Madonnu by mali stíhať za podporu homosexuality

Madonna počas vystúpenia v Petrohrade Foto: TASR/AP Photo

Vyhlásil to dnes predstaviteľ Petrohradu, ktorý patrí medzi viacero ruských miest, kde takýto zákaz už niekoľko mesiacov platí.

Moskva 10. augusta (TASR) - Americkú speváčku Madonnu by mali stíhať za porušenie zákazu verejných vyjadrení podporujúcich homosexualitu. Uviedol to dnes predstaviteľ Petrohradu, ktorý patrí medzi viacero ruských miest, kde takýto zákaz už niekoľko mesiacov platí.

Popová hviezda na petrohradskom koncerte vo štvrtok večer úmyselne porušila mestské nariadenie zakazujúce "homosexuálnu propagandu", citovala agentúra RIA Novosti predstaviteľa mestskej rady Vitalija Milonova.

Madonnu a organizátorov koncertu by podľa neho mali pokutovať za "protiprávne" vyjadrenia na podujatí, na ktorom sa zúčastnili aj deti vo veku len 12 rokov.

Sú k dispozícii svedkovia, ktorí môžu vypovedať proti speváčke, dodal Milonov s tým, že petrohradská mestská správa nedovolí, aby "našu spoločnosť kŕmili odpadom z pekelnej kuchyne impéria zla".

Madonna na vystúpení 25-tisícovému publiku ukázala slová "Nemajte strach" namaľované na svojom chrbte. Vyhlásila, že bude otvorene podporovať homosexuálov i alternatívne životné štýly, aj keď budú takéto vyjadrenia zakázané zákonom.

"So všetkými ľuďmi by malo byť zaobchádzané s dôstojnosťou, rešpektom a láskou," povedala Madonna. "Svet sa stáva viac a viac netolerantným miestom... my to však môžeme zmeniť," dodala.

Madonna počas vystúpenia v Petrohrade
Foto: TASR/AP Photo


Polícia v Petrohrade by reagovala na sťažnosť o vyjadreniach speváčky, dosiaľ však žiadnu nedostala, informovala agentúra Interfax.

Ruský vicepremiér Dmitrij Rogozin, ktorý často kritizoval západné vplyvy na ruskú spoločnosť, na Twitteri uviedol: "Každá bývalá... (nadávka) sa vo vyššom veku snaží všetkých poučovať o morálke. Najmä v čase zahraničných turné a výletov."

Väčšina návštevníkov koncertu zjavne podporovala Madonninu výzvu. Skupina pravoslávnych aktivistov naopak protestovala proti jej vystúpeniu a pálila jej plagát.