Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Identifikovali jedinú detskú obeť lodnej havárie na Dunaji v Budapešti

Vrak vyhliadkovej lode Hableány, archívna snímka. Foto: TASR Ladislav Vallach

Maďarské orgány pátrajú ešte po štyroch nezvestných.

Budapešť 12. júna (TASR) - Záchranári v Maďarsku identifikovali v stredu jedinú detskú obeť tragickej nehody lode na Dunaji v Budapešti. Podľa agentúry MTI je 24. obeťou kórejské dievčatko.

Dieťa bolo medzi štyrmi telami, ktoré záchranári našli v utorok po vyzdvihnutí vraku havarovanej vyhliadkovej lode Hableány zo dna Dunaja.

Záchranári pátrajú ešte po štyroch nezvestných.

K zrážke vyhliadkovej a výletnej lode došlo pod Margitiným mostom v Budapešti v stredu 29. mája krátko po 21.00 h. Vyhliadková loď s 33 juhokórejskými turistami a dvojčlennou posádkou sa následne v priebehu zhruba siedmich sekúnd potopila. Bezprostredne po zrážke sa z vôd Dunaja podarilo zachrániť sedem ľudí.

V Maďarsku prehľadali vytiahnutý vrak lode Hableány




Maďarská polícia vo vraku havarovanej vyhliadkovej lode Hableány, ktorý v utorok vytiahli zo dna Dunaja, nenašla žiadne ďalšie obete. Informoval o tom v stredu spravodajský server Origo.hu, ktorý pripomína, že vrak prehľadali policajti už uzavretých priestoroch prístavu v budapeštianskom XXI. obvode Csepel, kam ho po vytiahnutí odviezli na tlačnom člne.

Podľa servera záchranári nevylučovali, že ďalšie obete nájdu medzi usadeninami v trupe vytiahnutého plavidla. V niektorých priestoroch lode totiž bolo toľko bahna, že sa tam nebolo možné dostať. Podľa nepotvrdených informácií Origo.hu sa podarilo polícii prehľadať aj tieto priestory, avšak žiadne telo nenašli.

Polícia v stredu identifikovala ďalšie tri obete tragickej zrážky osobných lodí na Dunaji v Budapešti. Záchranári v utorok pri vyzdvihovaní vraku lode Hableány objavili štyri telá. Podľa spravodajského servera Híradó.hu sú identifikovanými osobami dve Kórejčanky a maďarský kapitán lode.

Spravodajca TASR Ladislav Vallach