Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Zahraničie

Macedónskeho premiéra Zaeva oslobodili spod obvinenia z korupcie

Zoran Zaev. Foto: TASR/AP

Zaev sa už v úvode súdneho procesu označil za nevinného. Za žalobou videl zlý úmysel obrať ho o čas, aby sa v plnej miere nemohol venovať povinnostiam politického charakteru.

Skopje 21. mája (TASR) - Macedónskeho premiéra Zorana Zaeva oslobodili v pondelok spod obvinenia, že ešte ako starosta Strumice, mesta na juhovýchode krajiny, v roku 2013 žiadal o úplatok predstavujúci v prepočte viac ako 160.000 eur.

Podľa žaloby mal súčasný predseda macedónskej vlády žiadať vtedy tento úplatok od istého podnikateľa, ktorý však požadovanú sumu nikdy nezaplatil. Pôvodne Zaeva žalovali za prevzatie úplatku, neskôr však obsah žaloby upravili na žiadosť o úplatok.

Zaev sa už v úvode súdneho procesu označil za nevinného. Za žalobou videl zlý úmysel obrať ho o čas, aby sa v plnej miere nemohol venovať povinnostiam politického charakteru, informovala tlačová agentúra APA.

Už v krátkom čase, v stredu 23. mája, sa v Skopje očakáva prvý verdikt v inom ostro sledovanom procese, v ktorom expremiér Nikola Gruevski čelí obžalobe z nezákonného postupu pri zaobstaraní služobného motorového vozidla.