Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Trump vracia Kimovi úder: Považuje ho za očividného blázna

Na kombosnímke zľava Kim Čong-un a Donald Trump. Foto: TASR

Severokórejský vodca Kim Čong-un v noci nadnes v nezvyčajne priamom vyjadrení označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za vyšinutého. Trump na to zareagoval.

Washington 22. septembra (TASR/Teraz.sk) - Severokórejskému vodcovi Kim Čong-unovi pohrozil dnes nadránom washingtonského času prezident USA Donald Trump a odkázal mu, že bude "otestovaný ako nikdy predtým." Uviedla to agentúra AP s tým, že Trump týmto výrokom nadviazal na predchádzajúcu sériu vzájomných invektív.



"Otestovaný ako nikdy predtým bude Kim Čong-un zo Severnej Kórey, ktorý je očividný blázon a nevadí mu hladovanie alebo zabíjanie vlastných ľudí," odkázal Trump svojmu súperovi na Twitteri.

Originálny tweet D. Trumpa v angličtine:



Severokórejský vodca Kim Čong-un v noci nadnes v nezvyčajne priamom vyjadrení označil amerického prezidenta Donalda Trumpa za "vyšinutého" a dodal, že "draho zaplatí" za svoje hrozby. Kim ďalej uviedol, že Trump "nie je spôsobilý viesť svoju krajinu", pričom šéfa Bieleho domu popísal ako "ničomníka a gangstra, ktorý sa rád zahráva s ohňom".

Severokórejský minister zahraničných vecí Ri Jong-ho vo štvrtok v New Yorku vyhlásil, že Pchjongjang by mohol čoskoro uskutočniť skúšku vodíkovej bomby v Tichom oceáne. Trump vo štvrtok podpísal nové výkonné nariadenie, ktoré posilňuje sankcie voči Pchjongjangu za jeho jadrový program.