Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Karol III.sa stretol s ukrajinskými vojakmi,ktorí sa cvičia v Anglicku

Na snímke v strede britský kráľ Karol III. počas stretnutia s ukrajinskými vojakmi 20. februára 2023. Foto: TASR/AP

Karol III. sa vo výcvikom tábore prizeral tomu, ako Ukrajinci absolvujú cvičnú prestrelku či výcvik v tzv. zákopovej vojne.

Londýn 20. februára (TASR) - Britský kráľ Karol III. sa v pondelok stretol s ukrajinskými brancami, ktorí absolvujú výcvik v grófstve Wiltshire na juhozápade Anglicka. TASR o tom informuje na základe správ staníc CNN a Sky News.

Karol III. sa vo výcvikom tábore prizeral tomu, ako Ukrajinci absolvujú cvičnú prestrelku či výcvik v tzv. zákopovej vojne. "Ste úžasní. Neviem, ako to robíte. Som plný obdivu," povedal jednému vyšších ukrajinských dôstojníkov.

Približne 200 ukrajinských brancov začalo už štvrtý z celkových piatich týždňov výcvikového programu, v priebehu ktorých dostanú vo Wiltshire základný bojový výcvik a následne sa vrátia bojovať na Ukrajinu.

Karol III. sa v sprievode náčelníka britského generálneho štábu Patricka Sandersa stretol aj so zahraničnými vojenskými inštruktormi z krajín ako Nový Zéland, Austrália, Kanada, Litva, Nórsko, Dánsko, Holandsko, Švédsko a Fínsko, uvádza denník The Guardian. Tí na území Spojeného kráľovstva cvičia Ukrajincov spoločne s inštruktormi britskej armády.