Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 23. máj 2024Meniny má Želmíra
< sekcia Zahraničie

Útok na hotel v centre Kábulu neprežili štyria ozbrojenci Talibanu

Bezpečnostné sily prichádzajú k hotelu Serena. Foto: TASR/AP

V hoteli v súčasnosti býva aj niekoľko predstaviteľov Organizácie Spojených národov, ktorí sa vo funkcii pozorovateľov majú zúčastniť aprílových prezidentských volieb.

Kábul 20. marca (TASR) - Štyria ozbrojenci, ktorí dnes spustili paľbu v luxusnom hoteli Serena v centre afganskej metropoly Kábul, sú mŕtvi. Oznámila to afganská polícia, na ktorú sa odvolala agentúra AP.

Podľa náčelníka kábulskej polície nikto z hotelových hostí neutrpel pri prestrelke žiadne zranenia. Ľahko zranený je len jeden zo zasahujúcich príslušníkov afganskej polície.

K incidentu došlo dnes večer, keď sa útočníkom podarilo prepašovať do ostro stráženého hotelového komplexu strelné zbrane, ktoré mali ukryté v ponožkách, uviedol policajný dôstojník, ktorý si neželal byť menovaný.

K zodpovednosti za útok sa prihlásilo militantné islamistické hnutie Taliban. V hoteli totiž bývajú zamestnanci OSN, ktorí do Afganistanu prišli dozerať na priebeh prezidentských volieb naplánovaných na 5. apríla.

Taliban pred časom vyhlásil, že bude nekompromisne útočiť na každého, kto bude akokoľvek spojený s nadchádzajúcimi voľbami.