Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

DOKÁZALI ZÁZRAK: Novonarodené dievčatko vytiahli z odtokovej rúry

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Martin Palkovič

Záchranári prišli na miesto v pondelok po tom, čo obyvatelia počuli z hĺbky betónového odtokového kanála detský plač. Záchranári miesto odkopali a do kanála sa prebúrali pomocou dláta a kladiva.

Johannesburg 12. februára (TASR) - Záchranári v meste Durban v Juhoafrickej republike (JAR) vytiahli novorodenca z odvodňovacej rúry po štvorhodinovej operácii, ktorú ukončili nadšené a oslavné pokriky okolostojacich ľudí. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AP.

Jedna zo záchranárskych skupín s názvom Rescue Care Paramedics, ktorá pomáhala novonarodené dievčatko v pondelok vyslobodiť, uviedla, že nie je jasné, prečo bolo bábätko "hodené" do odtokového potrubia. Polícia prípad vyšetruje.

Skupina dodala, že záchranári prišli na miesto v pondelok po tom, čo obyvatelia počuli z hĺbky betónového odtokového kanála detský plač. Záchranári miesto odkopali a do kanála sa prebúrali pomocou dláta a kladiva.

Video zachytáva, ako záchranári vyťahujú dieťa a podávajú ho kolegovi stojacemu nad jamou, pričom prizerajúci sa ľudia oslavujú úspešnú záchranu. Juhoafrické médiá uviedli, že dievčatko je v nemocnici v starostlivosti lekárov.