Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Izraelskí vojaci zranili troch palestínskych protestujúcich

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Palestínsky Červený polmesiac zriadil v pohraničnej oblasti päť poľných nemocníc, ktoré majú poskytovať ošetrenie zraneným Palestínčanom.

Gaza 6. apríla (TASR) - Traja Palestínčania utrpeli v piatok zranenia pri streľbe príslušníkov izraelskej armády pozdĺž hranice s pásmom Gazy. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na ministerstvo zdravotníctva v Gaze.

K zraneniam došlo na troch rôznych miestach v situácii, keď palestínski demonštranti začali podpaľovať kopy pneumatík v snahe oslepiť izraelských armádnych ostreľovačov rozmiestnených na druhej strane hranice.

Hovorca izraelskej armády uviedol, že vojaci vypálili "varovné výstrely".

Stovky Palestínčanov sa zhromaždili na piatich rôznych miestach pozdĺž hranice a Izrael varoval Palestínčanov, aby sa nepribližovali k hraničnému plotu pod hrozbou streľby ostreľovačov.

Palestínsky Červený polmesiac zriadil v pohraničnej oblasti päť poľných nemocníc, ktoré majú poskytovať ošetrenie zraneným Palestínčanom.

Radikálne hnutie Hamas, ktoré vládne v Gaze, avizovalo niekoľkotýždňové protesty proti desať rokov trvajúcej blokáde pásma Gazy. Požaduje tiež, aby sa palestínski utečenci a ich potomkovia mohli vrátiť do svojich pôvodných domovov na území dnešného Izraela.

Izrael obvinil Hamas z pokusov o uskutočnenie pohraničných útokov pod pláštikom veľkých protestov a oznámil, že za každú cenu zabráni narušovaniu svojej oplotenej hranice.