Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 11. jún 2024
< sekcia Zahraničie

Z ďalšieho väzenia v Indonézii ušlo 12 väzňov, spolu ich uteká 10

Indonézski vojaci strážia opravenú bráno väznice Gusta, z ktorej minulý týždeň utieklo vyše 200 väzňov. Foto: TASR/AP

Väzni zaútočili tyčami z postelí na dvojicu strážcov a potom premohli tretieho, z ktorého kancelárie ušli cez rozbité okno.

Jakarta 17. júla (TASR) - Indonézska polícia vedie rozsiahle pátranie po vyše 100 väzňoch. K tým, ktorí sú stále ešte na úteku po minulotýždňovej vzbure vo väznici v meste Medan na Sumatre, sa dnes pridala 12-členná skupina z väzenia na ostrove Batam ležiaceho neďaleko Singapuru.

Títo väzni čakali na súd pre obvinenia z drogovej kriminality. Policajný šéf Endjang Sudrajat povedal, že väzni zaútočili tyčami z postelí na dvojicu strážcov a potom premohli tretieho, z ktorého kancelárie ušli cez rozbité okno.

Polícia vyhlásila na ostrove Batam pátranie a zadržala jedného z utečencov. Tamojšia väznica má kapacitu 250 ľudí, v súčasnosti v nej však zadržiavajú 400 ľudí.

Minulý štvrtok ušlo z väzenia na ostrove Sumatra 213 väzňov, 103 z nich už polícia zadržala alebo sa sami prihlásili úradom.

Vzbura v Medane podľa všetkého vypukla pre výpadok elektriny, pretože prestali fungovať pumpy na vodu. Väznica s 2600 väzňami, ktorej normálna kapacita je 1054 ľudí, zostala celý deň bez vody.

Polícia ešte stále pátra po zvyšných 109 väzňoch na úteku, medzi ktorými sú aj štyria odsúdení teroristi.