Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Zahraničie

Festival Wacken Open Air musel pre bahno obmedziť počet návštevníkov

Spevák Bruce Dickinson z britskej heavy metalovej skupiny Iron Maiden vystupuje na jubilejnom desiatom ročníku festivalu Topfest, 27. júna 2013 na letisku v Piešťanoch. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Agentúra AFP dodáva, že medzi headlinermi tohtoročného W:O:A je aj britská metalová skupina Iron Maiden a americké kapely Megadeth a Dropkick Murphys.

Itzehoe 2. augusta (TASR) - Najväčší hudobný festival pre fanúšikov heavy metalu na svete Wacken Open Air (W:O:A), ktorý v stredu začal v nemeckej obci Wacken, musel pre silné dažde obmedziť počet účastníkov. Na poli, kde sa festival koná, sa totiž nachádza príliš veľa bahna. TASR správu prevzala z agentúry AFP.

Organizátori festivalu uviedli, že program, v rámci ktorého sa počas štyroch dní predstaví 150 kapiel na ôsmich pódiách, sa odohrá podľa plánu. Zúčastniť sa však bude môcť len 60 percent z približne 85.000 ľudí, ktorí si zakúpili vstupenku.

Festival teda bude mať len približne 50.000 návštevníkov, ktorí sa už na mieste nachádzajú. Organizátori sa za tieto opatrenia na sociálnych sieťach ospravedlnili a uviedli, že ide o "mimoriadne smutnú situáciu", ktorú sa snažili vyriešiť, no nepodarilo sa.

Organizátori tiež dodali, že ešte nie sú rozhodnutí, či účastníci, ktorí sa na festival nedostali, budú môcť svoje vstupenky využiť budúci rok, alebo dostanú peniaze späť.

Agentúra AFP dodáva, že medzi headlinermi tohtoročného W:O:A je aj britská metalová skupina Iron Maiden a americké kapely Megadeth a Dropkick Murphys.