Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Hasiči zachránili z lavínou zasypaného hotela štyri deti

Na snímke záchranári pracujú na mieste hotela zasypaného lavínou v meste Rigopiano, v centrálnom Taliansku 20. januára 2017. Foto: TASR/AP

Hotel mal v čase nešťastia 24 hostí a nachádzalo sa v ňom 12 zamestnancov. Najmenej päť osôb bolo potvrdených ako mŕtvych.

Rím 20. januára (TASR) - Jednu ženu a štyri deti sa dnes talianskym záchranárom podarilo vytiahnuť spod trosiek horského hotela, na ktorý sa v noci na štvrtok zrútila lavína. Všetci piati sú nažive. Informoval o tom dnes šéf odboru talianskej civilnej ochrany Fabrizio Curcio.

Dodal, že ďalších päť ľudí lokalizovali v zavalenom hoteli a hasiči pracujú na ich záchrane. Spolu s dvoma dospelými, ktorí boli z trosiek hotela Rigopiano vytiahnutí vo štvrtok, tak celkový počet preživších dosiahol 12.

Lekári z miestnej nemocnice dnes na tlačovej konferencii vyhlásili, že matka a jej malý syn, ktorých hasiči zachránili z hotela v priebehu dnešného dňa, prežili len vďaka tomu, že boli teplo oblečení. V hoteli boli uväznení približne 40 hodín.

Hotel mal v čase nešťastia 24 hostí a nachádzalo sa v ňom 12 zamestnancov. Najmenej päť osôb bolo potvrdených ako mŕtvych.

Vláda v Ríme medzitým vyčlenila 30 miliónov eur na záchranné zásahy v štyroch centrálnych oblastiach Talianska - Abruzzo, Lazio, Marche a Umbria - ktoré v stredu zasiahli zemetrasenia a lavíny. Luxusný horský hotel sa nachádza v regióne Abruzzo.