Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Zahraničie

Grécko: Napätá situácia s rukojemníkmi vo väzení Malandrino pretrváva

Albánsky väzeň Alket Rizaj (vpravo) so šiestimi rukojemníkmi Foto: TASR/AP

Medzi rukojemníkmi sú väzenskí dozorcovia ako i samotní väzni.

Atény 17. marca (TASR) - Albánsky väzeň, pokúšajúci sa už tretíkrát ujsť z gréckej väznice, zajal šiestich rukojemníkov a dožaduje sa svojho prepustenia na slobodu.

Ako dnes oznámili tamojšie úrady, medzi rukojemníkmi sú väzenskí dozorcovia ako i samotní väzni. Úradom poslal fotku, na ktorej pózuje pri spútaných rukojemníkoch s granátom v ruke.

Polícia už nasadila do terénu okolo väznice Maladrino v strednom Grécku zásahový tím, zatiaľ čo predstavitelia väznice a prokurátor sa snažia s Rizajom vyjednávať. Rokovaní sa zúčastňuje aj väzňov advokát.

Rizaj, odpykávajúci si trest za viaceré vraždy, sa v minulosti pokúsil utiecť z väzenia s maximálnym stupňom stráženia dvakrát - v rokoch 2006 a 2009. Albánec Alket Rizaj už z väzenia dva razy ušiel.

Grécka polícia dnes vo väzení Malandrino použila chemické látky v snahe vyhnať dymom albánskeho väzňa - odsúdeného za vraždu - ktorý zadržiava piatich rukojemníkov.

Napätá patová situácia a vyjednávania s políciou sa začali takmer pred 18 hodinami. Podľa polície muž požaduje auto na útek.

Predstavitelia gréckeho ministerstva spravodlivosti tiež potvrdili, že Rizaj zadržiava piatich rukojemníkov vo väznici Malandrino. Albánec tvrdí, že má výbušniny, strelné zbrane a granát.