Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Zahraničie

Rusko na Kryme zadržalo dvoch mladíkov, podozrieva ich z terorizmu

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

FSB uviedla, že mladíkom zhabala improvizované výbušné zariadenia a komponenty na výrobu výbušnín zakúpené na internete.

Kyjev/Moskva 18. februára (TASR) - Ruská Federálna bezpečnostná služba (FSB) v utorok informovala, že na Rusmi okupovanom polostrove Krym zadržala dvoch mladíkov, ktorí údajne plánovali teroristické útoky. Správu priniesla agentúra Interfax.

"FSB zastavila prípravu teroristických útokov v dvoch vzdelávacích inštitúciách dvomi obyvateľmi Kerča s rokom narodenia 2003, resp. 2004. Obaja sú zástancami extrémistickej ideológie a stúpencami Vladislava Rosľakova, ktorý v októbri 2018 spustil streľbu na strednej polytechnickej škole v Kerči a zabil 20 ľudí", uviedlo Centrum pre styk s verejnosťou FSB.

FSB ďalej uviedla, že mladíkom zhabala improvizované výbušné zariadenia a komponenty na výrobu výbušnín zakúpené na internete.

"Výbušniny boli otestované (zadržanými) na domácich zvieratách," píše sa vo vyhlásení FSB.

Podľa FSB mladíci inštrukcie na výrobu improvizovaných výbušnín získali na internete. Okrem toho na sociálnych sieťach spravovali skupinu, v ktorej nabádali členov na teroristické útoky.