Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Zahraničie

Vo Francúzsku sa zrazil vlak so školským autobusom, hlásia mŕtvych

Na snímke záchranári pomáhajú po zrážke regionálneho vlaku a školského autobusu vo francúzskom Millase 14. decembra 2017. Foto: TASR/AP

V autobuse sa viezli deti vo veku od 13 do 17 rokov.

Paríž 14. decembra (TASR) - Najmenej štyri deti prišli o život pri vážnej železničnej nehode v južnom Francúzsku. Na železničnom priecestí sa tam zrazil regionálny vlak so školským autobusom. Pri nehode utrpelo zranenia 19 ďalších ľudí, z toho siedmi vážne, informovala spravodajská televízia BFMTV.

Tragickú bilanciu potvrdilo francúzske ministerstvo vnútra.

V školskom autobuse sa viezli deti vo veku od 13 do 17 rokov.

Úrady departementu Pyrénées-Orientales na Twitteri informovali, že k nehode došlo vo štvrtok popoludní na železničnom priecestí v mestečku Millas na západnom predmestí Perpignanu, neďaleko hranice so Španielskom, uviedla agentúra AP.

Nehoda sa stala na železničnej trati medzi mestami Perpignan a Villefranche-de-Conflent. Vlak narazil na priecestí do zadnej časti školského autobusu. Autobus sa v dôsledku silného nárazu rozdelil na dve polovice a vlak sa sčasti vykoľajil, uviedla stanica BBC s odvolaním sa na zábery z miesta nešťastia.

"Náraz bol veľmi prudký a vyzeralo to, akoby sa vlak vykoľajil," citovali miestne médiá jednu z cestujúcich vo vlaku.

Príčina tragédia nebola bezprostredne známa, dodala agentúra DPA.

Na miesto nešťastia mieria francúzsky premiér Édouard Phillipe, ministerka dopravy Élisabeth Borneová a predstavitelia železničnej spoločnosti SNCF.

"Všetky moje myšlienky sú s obeťami tejto strašnej nehody a ich rodinami," uviedol francúzsky prezident Emmanuel Macron na Twitteri. Dodal, že štát zmobilizoval všetky prostriedky na pomoc.

Na mieste zasahuje okolo 70 záchranárov a štyri vrtuľníky. Zranených previezli do nemocnice v Perpignane.

Na snímke záchranári pomáhajú po zrážke regionálneho vlaku a školského autobusu vo francúzskom Millase 14. decembra 2017.
Foto: TASR/AP