Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

V Paríži zadržali muža, ktorý chcel zraziť ľudí pred mešitou

Eiffelova veža Foto: TASR/AP

Muž svojím terénnym autom niekoľkokrát obišiel mešitu na parížskom predmestí Créteil a potom sa snažil vraziť do ľudí na chodníku.

Paríž 30. júna (TASR) - Francúzska polícia zadržala vo štvrtok podvečer muža, ktorý sa svojím terénnym autom niekoľkokrát obišiel mešitu na parížskom predmestí Créteil a potom sa snažil vraziť do ľudí na chodníku. To sa mu však nepodarilo, pretože pred mešitou sú rozmiestnené bariéry, informoval denník Le Parisien.

Pri incidente neutrpel nikto zranenia. Hoci vodičovi sa podarilo z miesta činu ujsť, polícia ho zakrátko vypátrala a zadržala v jeho parížskom bydlisku.

Motív mužovho činu zatiaľ nie je známy. Podľa denníka Le Parisien má ísť o 43-ročného Arména. Ten údajne povedal, že sa chcel pomstiť za činy, ktoré v uplynulých rokoch vykonali teroristi vo Francúzsku v mene tzv. Islamského štátu.

Konkrétne menoval masakru v klube Bataclan z novembra 2015, ktorá si vyžiadala 90 obetí, a tohtoročný aprílový útok na Champs-Elysées v centre Paríža, pri ktorom zahynul jeden policajt.