Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Zahraničie

Otec páchateľa streľby na Elyzejských poliach sa vyhrážal policajtom

Na snímke z videa policajti hliadkujú na bulvári Champs-Élysées v centre Paríža, kde došlo k streľbe vo štvrtok 20. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Le Parisien dodal, že podnapitý 65-ročný Salah Cheurfi nebol ozbrojený a polícii sa ho podarilo rýchlo spacifikovať a následne zadržať.

Paríž 29. apríla (TASR) - Francúzska polícia v piatok večer zadržala otca páchateľa nedávneho útoku na parížskej triede Champs-Elysées. Informovala o tom webová stránka denníka Le Parisien.

Podľa nej otec páchateľa Karima Cheurfiho prišiel v piatok večer do budovy policajného komisariátu v meste Noisy-le-Grand v departemente Seine-Saint-Denis a prítomným policajtom sa vyhrážal smrťou. Kritizoval aj primátorku mesta za to, že odmietla povoliť pochovanie jeho syna na miestnom cintoríne.

Le Parisien dodal, že podnapitý 65-ročný Salah Cheurfi nebol ozbrojený a polícii sa ho podarilo rýchlo spacifikovať a následne zadržať.

Cheurfiho syn, Karim, zaútočil 20. apríla večer na policajnú dodávku zaparkovanú na Elyzejských poliach, pričom smrteľne postrelil jedného policajta. Dvaja ďalší policajti boli pri prestrelke zranení. Páchateľ bol na mieste zlikvidovaný.

Na margo dohadov o odmietnutí pochovania Karima Cheurfiho primátorka Noisy-le-Grand za stranu Republikáni (LR) Brigitte Marsignyová uviedla, že nedostala žiadnu takú žiadosť. Povedala tiež, že nemá vyhranený názor na tento problém. "Nikdy som si túto otázku nekládla," spresnila a dodala, že "každý má právo, aby bol pochovaný."