Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Filipínska polícia zmarila pokus o teroristický útok na hotel

Spravodajské služby mali informácie, že nemenovaná teroristická skupina plánuje spáchať atentát v meste Davao.

Manila 15. decembra (TASR) - Filipínska polícia zastrelila malajzijského teroristu podozrivého z plánovania bombového útoku v jednom z najväčších miest na juhu krajiny. Informovali o tom dnes v Manile policajné zdroje.

Policajný veliteľ mesta Davao Ronald de la Rosa spresnil, že incident sa odohral v hale jedného z hotelov, kde sa Malajzijčan Muhammad Núr Fikri vyhrážal, že odpáli bombovú nálož, ktorú mala jeho žena, pôvodom Filipínka, v batohu.

Po potýčke s políciou, ktorá dostala tip na podozrivý pár z dôveryhodného zdroja, muž a žena vybehli na ulicu, objali sa, pričom muž zdvihol ruku s mobilným telefónom a vyhrážal sa, že nálož odpáli. Potom sa aj s batohom vydal na útek k parku, ktorý bol v tom čase plný návštevníkov. Tam vbehol do plne obsadenej reštaurácie, kde ho ostreľovač zlikvidoval dvoma zásahmi do hrudníka.

Privolaný pyrotechnik nálož podomácky upravenú z mínometnej strely zneškodnil. Žena je v rukách polície.

Ako uviedla agentúra AP, spravodajské služby mali informácie, že nemenovaná teroristická skupina plánuje spáchať atentát v meste Davao, ktoré je rušným prístavom a obchodným centrom juhofilipínskeho ostrova Mindanao.