Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Zahraničie

VIDEO: Dvoch novinárov zavraždili v priamom prenose

Zastrelení novinári, 26. augusta 2015 Foto: bbc.com screenshot

K incidentu došlo o 6:45 miestneho času vo veľkom nákupnom centre Bridgewater Plaza.

Bratislava 26. augusta (Teraz.sk) - Dvoch amerických novinárov zastrelili počas interview v živom vysielaní v štáte Virginia. Ako informuje portál bbc.com, reportérka Alison Parkerová (†24) a kameraman Adam Ward (†27) počas interview počuli streľbu a pustili sa do behu.

Guvernér amerického štátu Virgínia Terry McAuliffe oznámil, že podozrivý páchateľ smrtiacej streľby na dvoch žurnalistov televízie WDBJ počas dnešného ranného vysielania je už identifikovaný - ide o nahnevaného súčasného alebo bývalého zamestnanca televíznej stanice. Tá sídli v meste Roanoke v štáte Virgínia, informovala tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na miestne médiá.

Polícia prenasleduje podozrivého, ktorý sa pohybuje vo vozidle. Uviedli to televízia WTVR, pobočka spravodajskej stanice CBS News, a tiež rozhlasová stanica WTOP.

Generálny riaditeľ televíznej stanice WDBJ Jeffrey A. Marks dnes už skôr oznámil, že dvaja členovia jej televízneho štábu boli dnes ráno smrteľne postrelení počas vysielania v meste Moneta v strednej časti Virgínie.



Šéf televízie identifikoval dvoch usmrtených ako reportérku Alison Parkerovú a kameramana Adama Warda, informovala tlačová agentúra AP.

Televízna stanica na Twitteri a v článku na svojej webovej stránke napísala, že k incidentu došlo v nákupnom centre v Monete. Dodala, že polícia je na mieste činu a trestný čin vyšetruje.

Televízna stanica vysiela pre juhozápadnú a strednú časť tohto štátu. Mesto Moneta sa nachádza juhovýchodne od Roanoke.

Medzitým hovorca televízie WDBJ Mike Morgan poskytol ďalšie podrobnosti o zabitých novinároch. Dvadsaťsedemročný Ward, akčný človek, bol zasnúbený s produkčnou tejto televízie Melissou Ottovou. V televízii pracoval štyri roky.

Pri streľbe o 6.45 h miestneho času (12.45 h SELČ) v nákupnom centre, s výhľadom na umelo vytvorené jazero, zahynula aj 24-ročná reportérka Parkerová, ktorej priateľom bol moderátor stanice Chris Hurst. Ten na Twitteri napísal, že hoci svoj vzťah nezverejnili, boli do seba zamilovaní a nedávno sa nasťahovali do spoločného bytu. "Chceli sme sa vziať. Práve sme oslávili jej 24. narodeniny," dodal moderátor.