Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 14. máj 2024Meniny má Bonifác
< sekcia Zahraničie

Dcéra Billa Clintona navštívila Nigériu so zdravotnou misiou

Chelsea Clinton, dcéra exprezidenta USA Billa Clintona a ministerky zahraničných vecí Hillary Clinton. Foto: TASR/AP

S prezidentom Nigérie Goodluckom Jonathanom hovorila o možnostiach zníženia detskej úmrtnosti a ľahšej dostupnosti zdravotníckej starostlivosti v krajine.

Abuja 17. októbra (TASR) - Chelsea Clintonová, dcéra americkej ministerky zahraničných vecí a bývalého prezidenta, je v týchto dňoch na návšteve africkej Nigérie, ktorá je jednou zo zastávok jej misie organizovanej nadáciou jej otca Billa Clintona.

Clintonová sa v utorok stretla s nigérijským prezidentom Goodluckom Jonathanom a hovorila s ním i ďalšími predstaviteľmi o cieľoch nadácie Clinton Health Access Initiative. Ako informuje agentúra AP, ide hlavne o zníženie detskej úmrtnosti v Nigérii a lepšiu dostupnosť zdravotníckej starostlivosti pre obyvateľstvo tohto na ropu bohatého, ale s chudobou zápasiaceho afrického štátu.

Dcéra amerického prominentného páru počas návštevy Nigérie ocenila už dosiahnuté výsledky v oblasti zdravotníctva, najmä kampaň na zníženie detskej úmrtnosti na hnačkové ochorenia distribúciou rehydratačných tabliet. Clintonova nadácia odhaduje, že prístupnosťou týchto tabliet by sa v Nigérii podarilo zachrániť pred smrťou 220.000 detí ročne.