Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Zahraničie

Česká polícia prehľadáva lesy v okrese Zlín, pátra po lupičoch zo SR

Ilustračná fotografia. Foto: TASR

Česká polícia varovala, že muži môžu byť ozbrojení.

Zlín 19. júna (TASR) - Desiatky policajtov, psovodi a policajné vrtuľníky už od dnešného dopoludnia prečesávajú okolie mesta Slavičín v českom okrese Zlín. Pátrajú totiž po lupičoch zo Slovenska, ktorí v slovenskej pohraničnej obci Horné Srnie vylúpili vozidlo pošty. Česká polícia varovala, že muži môžu byť ozbrojení, informoval spravodajský portál Novinky.cz.

"Dostali sme informáciu, že v pohraničnej obci došlo k prepadnutiu peňažného ústavu a že trojica páchateľov zamierila smerom k obci Rokytnice," povedala hovorkyňa zlínskeho krajského policajného riaditeľstva Monika Kozumplíková.

"Počas zásahu došlo aj ku kontaktu jedného policajta s pravdepodobnými páchateľmi, tí ale nereagovali na výzvu na zastavenie ani na varovný výstrel," dodala ďalej Kozumplíková, podľa ktorej muži utiekli do lesa.

V miestach okolo Rokytnice podľa hovorkyne momentálne prečesáva lesy asi 120 policajtov zo Zlínskeho, Juhomoravského a Moravskosliezskeho kraja. Polícia uzavrela priestor medzi českými obcami Šanov, Kochavec a slovenskou obcou Horná Súča.

Muži by sa mali nachádzať v lese. Na sebe majú tmavé oblečenie a pohybujú sa na motocykli a na štvorkolke. Polícia varovala tiež starostov okolitých obcí. Hovorkyňa slovenskej pošty Martina Macková potvrdila, že došlo k vylúpeniu poštového vozidla. Odcudzenú čiastku však nespresnila.