Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Ostravské letisko zaplnili lietadlá NATO

Na snímke bombardér Boeing B-52 Stratofortress, archívne foto. Foto: TASR - Branislav Račko

Dni NATO v Ostrave v priebehu dňa oficiálne otvára spoločný zoskok českých a poľských vojenských parašutistov.

Praha 21. septembra (TASR) - Letisko v Mošnove neďaleko Ostravy je tento víkend dejiskom najväčšej vojensko-bezpečnostnej prehliadky v Európe - Dní NATO. Tohtoročný ročník je pripomienkou na 20. výročie vstupu Česka do Severoatlantickej aliancie a tiež na 70 rokov od jej vzniku, píše spravodajský server ČT24.

Brány areálu sa pre návštevníkov otvorili v sobotu ráno o 08.00 h. Predpoludním sa konali prvé letové a pozemné ukážky. Predstavili sa napríklad rumunskí piloti alebo vrtuľníky českej armády či cvičné lietadlo rakúskej armády značky Pilatus, približuje Česká televízia.

Dni NATO v Ostrave v priebehu dňa oficiálne otvára spoločný zoskok českých a poľských vojenských parašutistov. Lákadlom je aj americký bombardér B-52 či obrie americké transportné lietadlo C5 Galaxy, píše ČT24.

Návštevníkov čaká v priebehu dvoch dní 16 hodín programu so 70 dynamickými ukážkami. Budú medzi nimi napríklad vystúpenia troch akrobatických skupín - francúzskej Patrouille de France, švajčiarskeho PC-7 Teamu a fínskych Midnight Hawks, všíma si Česká televízia.